Opstellingen met beeld

Alles kan op tafel…

Een beeld zegt meer dan woorden!  Met deze visuele methodiek en bijzondere manier van opstellen kom je snel tot de kern van je probleem. In plaats van alleen maar over je probleem na te denken, ga je niet alleen zien maar ook voelen wat er speelt.

Het komt als het ware, uit je hoofd, op de tafel te staan. Je kan bijvoorbeeld zo een beeld scheppen van wat je vroeger van je ouders nodig had gehad en niet hebt gekregen. Wees gerust; dit komt 9,9 van de 10 keer voor, ook al doen (je) ouders nog zo hun best.

Nieuwe informatie

Met het opstellen via beeld krijg je nieuwe informatie over opgelopen kleine(re) en grote(re) trauma’s. Een trauma is een gebeurtenis of het langere tijd ervaren van stress, wat te groot is (geweest) voor je zenuwstelsel om op dat moment te reguleren. Ook ogenschijnlijk kleine of onbelangrijke gebeurtenissen kunnen een traumaresponse geven.

Doordat we gaan kijken naar de behoefte die onder je (overleef) gedrag ligt, zoals bijvoorbeeld te hard werken, pleasen of overal controle over willen hebben, kun je dat met deze methode gaan (h)erkennen, een plek geven en eventueel ombuigen. Je krijgt zicht op de posities die je inneemt (dat kunnen er 8 zijn) in je afwijzingsgevoeligheid (Rejection Sensitivity).

Vervolgens ontstaat er na een opstelling, ruimte voor andere, vaak gezondere delen van je persoonlijkheid die je ook al (onbewust) in je hebt maar die je beter mag gaan leren kennen.

De methode (Beeldkracht) is gebaseerd op opstellingen (Bert Hellinger), praktische psychologie en Voice Dialogue. Het is erg geschikt voor de meer visueel ingestelde (beelddenkers) en voor degenen (HSP) die de neiging hebben al veel te veel in hun hoofd te zitten. En natuurlijk voor de snelle (HSS) en slimme (HB) denkers. Daarnaast heb ik heel veel geleerd van de opstellingen met betrekking tot Rejection Sensitivity, van Saskia Klaaysen en Hanneke van der Voort

Vaste patronen

Heb je al veel gepraat over je vaste patronen en kun je het met je wíl nog steeds niet omvormen, dan is het coachen met beeld een andere en effectieve methode om weer grip en regie te gaan ervaren zodat je zaken in een ander perspectief gaat zien en je je andere eigenschappen (ondergeschoven kwaliteiten) wat meer ruimte of beweging kan krijgen.

Tovermiddel?

Wanneer je denkt dat die minder fijne, of te sterke of overheersende eigenschap(pen), weggaan: dat gaat niet. Ik kan dat niet voor je oplossen, er bestaat geen Quick fix.

Het hoort namelijk bij je. Ik kan je wel helpen om er anders naar te leren kijken. Of er vind een verschuiving plaats, een flinke beweging in iets wat misschien vast zat of ik help je dit te leren verdragen wanneer dat moeilijk is. Al dan niet in combinatie met een familieopstelling op tafel.  Wanneer er bijvoorbeeld in je familiesysteem verstrikkingen zitten die wel wat beweging kunnen gebruiken (ook met poppetjes op tafel). Of met IEMT (zie kopje aanbod).

Een gewoonte ombuigen kan pas wanneer er een verstoring in beweging is gekomen, maar het blijft alertheid van je vragen. Loop je zelf als ouder steeds op dezelfde punten vast of zit je zoon of dochter in je allergie en weet je niet waarom?

Neem contact op wanneer je nieuwsgierig bent of lees verder bij Blogs: Inkijkje Beeldkracht.

“Jobke komt heel snel tot de kern, is duidelijk, empathisch, en soms ook confronterend. Hierdoor zag ik onder ogen wat er speelde en kon ik een vast patroon gaan doorbreken.”
Alex, 41

“Tijdens de opleiding Beeldkracht heb ik Jobke aan het werk gezien en ervaren als coach. Jobke heeft veel ervaring met jeugd en kan goed vanuit een overkoepelende visie kijken. Ze is doortastend, duidelijk en heel opmerkzaam. Hierdoor kan ze anderen goed volgen in wat er nodig is op dat moment. Kortom: een echte professional en een fijne collega!”
Evelyn, collega coach, 51

Wil jij ook meer grip en veerkracht? 

Neem hieronder contact met mij op om samen te kijken wat je volgende stap is.

Welkom bij Blijf