Over de naam BLIJF

Over de naam

Ik ben van mening dat we in onze westerse maatschappij het hoofd, het rationele, het denken, te belangrijk hebben gemaakt. In mijn werk en omgeving zie ik regelmatig wandelende hoofden; mensen die niet (meer) voldoende met hun gevoel en hun lichaam in contact staan.

Teveel in ons hoofd zitten

Wanneer dit langere tijd speelt kan je last krijgen van SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare, lichamelijke klachten). Het zenuwstelsel en hoe zaken of gebeurtenissen in ons lichaam worden opgeslagen, heeft te vaak een ondergeschikte rol in ons dagelijks leven.

Tussen de oren

Stress is in de eerste plaats een biologisch proces en zit dus niet alleen maar tussen de oren. Het is niet voor niets dat er veel onderzoek ook plaatsvindt naar het darmstelsel, je tweede brein. Het lijf doet net zo goed mee! Dat weten de meesten wel maar toch wordt hier over het algemeen nog steeds te weinig rekening mee gehouden in sessies en behandelingen.

Hoe is het met je lichaam?

Ik heb een holistische kijk en zal tijdens een sessie regelmatig vragen hoe het er in het lichaam voorstaat. Het is helemaal geen ramp wanneer daar geen antwoord op komt. Wanneer je wel iets merkt kunnen we samen kijken hoe je dat kan reguleren (super logisch, niets zweverigs aan) maar misschien is het wel even wennen, dat er tijdens een sessie ook nog gevraagd wordt naar wat en waar dat wordt gevoeld in het lichaam,  en dat we daar vervolgens met een korte oefening even ruimte aan geven.

Blijf

Blijf staat dus voor blij tevreden en voor lijf. Ook staat Blijf voor het bij jezelf blijven, zonder poespas. Ik wilde ronde vormen in het logo, dat staat voor oneindigheid. De ronde vorm wordt ook geassocieerd met het vrouwelijke en is verbonden aan liefde, energie en kracht wink. De kleurencombi vind ik al jaren mooi (roze is warm, geel is vrolijk, zwart is pittig en wit is helder). Martijn ♥ en ik hebben samen mijn wensen vertaald in het logo.

Ik blijf tijdens dit stukje van je leven ook naast je (zoon of dochter) staan in het proces. Wanneer er geen klik mocht zijn met mij dan blijf ik nog even (mocht daar behoefte aan zijn), om samen te kijken naar wat (of wie) dan wel ondersteunend voor hem of haar zou kunnen zijn. Ik heb een fijn netwerk met deskundige collega’s die ook breder kijken.

“Geweldig om te zien hoe jij je werk vol passie doet. Je hebt al heel wat stenen verlegd en het verschil gemaakt voor kinderen en jongeren!”
Marjan, collega

“Jobke is bevlogen en heeft passie voor wat ze doet, dat merk je aan alles. Juist toen het moeilijk werd voor mijn dochter, pakte zij door.”
Sandra, moeder van Lana, 19

Wil jij ook meer grip en veerkracht? 

Neem hieronder contact met mij op om samen te kijken wat je volgende stap is.

Welkom bij Blijf