Werkwijze & Tarieven

Aanmelden

Wanneer je info wilt of vragen hebt dan kun je me kosteloos en vrijblijvend bellen of mailen. Mocht je een intake willen plannen dan krijg je een intakeformulier van mij doorgestuurd. Deze kun je ingevuld terugmailen max 24 uur voor de intake. (dat scheelt tijd in het gesprek).

Intake

In dit gesprek kijken we of er een klik is en waar jij of je zoon of dochter aan zou willen werken en naar wat er (wel) goed gaat. Ik kan dit gesprek samen met je kind voeren maar je kan ook de eerste keer meekomen.

Mocht je door bepaalde omstandigheden niet naar mij kunnen komen (Nijmegen Lent) dan kan ik de eerste keer ook bij jullie thuis komen (binnen een straal van ca 10 autominuten enkele reis, zoals Bemmel, Ressen, Oosterhout Nijmegen Noord, Elst, Weurt, Beuningen, Nijmegen).

Hoe verder?

Wanneer jullie besluiten dat jullie wel wat hulp van mij als jongerencoach kunnen gebruiken, dan plannen we een paar afspraken in (elke week of elke 2 weken). Ik kan niet altijd of meteen inschatten hoe lang een traject duurt. Soms is 4 keer al voldoende om weer vooruit te komen, maar soms zitten we aan 7 sessies. Het gemiddelde is dat je met een sessie of 5 a 6 al echt een heel eind bent. We kijken na een paar keer hoe het gaat en daarna kun je wat langer de tijd er tussen laten of een keer een losse sessie boeken.

Het kan zijn dat ik de ene keer met je zoon of dochter ergens aan werk, en de keer erna kom jij (bijv)mee. Ik kan jullie als ouders/verzorgers ook alleen zien. Dit heeft ermee te maken dat jullie een systeem zijn en vaak is problematiek ook systemisch (het werkt op elkaar door en is met elkaar verweven). Meestal komen de 17 plussers alleen, maar ook daarin kan er van alles in samenspraak en kijken we naar de behoefte van dat moment.

Tussen de sessies door mag je mij ook met vragen of opmerkingen bellen of mailen. Besef je als ouder wel dat ik niet alles kan, ga en wil terug vertellen wat mij verteld wordt. Vanaf de leeftijd van 16 jaar moet ik daar sowieso toestemming voor hebben van je zoon of dochter.

Zijn of haar vertrouwen in mij vind ik heel belangrijk, ik ben daar zo zorgvuldig mogelijk in. Vanaf 18 jaar ga ik er vanuit dat je zelf deelt wat je, al dan niet, aan een ander kwijt wilt.

Afspraak

Ik ga ervan uit dat je mij zo snel mogelijk laat weten wanneer een afspraak niet door kan gaan, sowieso wel 24 uur van tevoren. Wanneer een afspraak niet (of niet op tijd) gecanceld wordt, dan breng ik het volledige bedrag in rekening. Heb je hier op voorhand vragen over, stel ze me dan gerust.

Verdere info

Mijn ruimte bevindt zich op de bovenste verdieping van ons huis, we gaan 2 trappen op en af.  Mocht dat een probleem zijn, bijvoorbeeld vanwege een beperking, laat het me dan van tevoren weten, dan pas ik mij aan waar mogelijk. Mocht je willen wandelen in plaats van zitten tijdens de coaching dan kunnen we ook naar buiten.

Tarieven

Intakegesprek 60 minuten 70 euro
Coaching 60 minuten 70 euro
Oudergesprek 60 minuten 70 euro
Systemisch gesprek 60 minuten 70 euro

Het tarief voor een werkgever bedraagt 85 euro per uur, dit is inclusief BTW, informeer naar een eventuele offerte op maat.

Mocht er een sessie uitlopen, dan wordt het verschil (per kwartier) verrekend.

Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Soms wordt een traject wel vergoed door een werkgever. Je kan hier zelf naar informeren.

Mocht het nodig zijn dan kan ik contact hebben met je school, opleiding of werkgever.  Ik kan een verslag schrijven indien nodig. Ik zal dit nooit doen zonder toestemming.

Aan het einde van de maand stuur ik een tikkie voor de betaling.

De meeste mensen wensen geen factuur omdat coaching niet vergoed wordt maar wil je er toch een ontvangen, dan kan dat. Er zal geen BTW op vermeld staan omdat ik onder de KOR (kleine ondernemers regeling) val.

Welkom bij Blijf